Харківщині виділені 400 млн гривень на відновлення інфраструктури

Фото: Харків Times

Сьогодні, 13 вересня, Уряд України виділив Харківській області 400 млн гривень з резервного фонду Держбюджету «на ліквідацію наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

«Харків — місто-герой, яке демонструє всьому світові свій характер та стійкість», – написав Чернишов.

Він зазначив, що у Харкові й сьогодні є проблеми з енергопостачанням внаслідок російського ракетного удару по місту та області.

«Ця атака росії на об’єкти критичної інфраструктури напередодні початку опалювального сезону підтвердила наміри агресора залишити наших мирних громадян без світла, води та тепла. Однак, ми готувалися і продовжуємо готуватись до різноманітних сценаріїв. У співпраці центральної та місцевої влади ми спроможні дати відповідь на будь-які виклики», – заявив міністр.

Він розповів, що з приводу ситуації сьогодні відбулася координаційну нараду за участі керівництва Міністерство енергетики України, керівництва ДСНС, мера Харкова Игоря Терехова, представників Харківська обласної державної адміністрації та постачальників електроенергії Харкова.

«Місцева влада та відповідні служби напрацювали план повного відновлення електропостачання в місті та працюють над його реалізацією. Держава не залишається осторонь. У Харків вже направлені додаткові підрозділи ДСНС, вирішується питання забезпечення міста додатковими генераторами енергії», – повідомив Чернишов.

За його словами на місці працюватимуть представники Мінрегіону, Міненерго та ДСНС «для координації питання повного відновлення електропостачання міста, оцінки ситуації та додаткових потреб в матеріалах та обладнанні».

Як повідомляв Харків Times, ремонтні бригади НЕК «Укренерго» вже відновили роботу двох магістральних ліній, що живлять Харків та Харківську область. Роботи на інших лініях продовжуються і триватимуть до повного завершення.

Харків та Харківська область третю добу потерпають від наслідків російського обстрілу ввечері 11 вересня, коли дві крилаті ракети, випущені рашистами з акваторій Каспійського та Чорного морів, вразили критичні об’єкти енергосистеми міста та області. Зранку сьогодні електрики в мережі також не було. З ладу вийшла резервна лінія живлення електромережі. Відновлення енергопостачання в Харкові триває.